LEVYLÄMMÖNVAIHTIMET

VASTAVIRTAVAIHTIMET

Energian hinnan nousun ja rakennusmääräysten tiukentamisen johdosta Ekocoil kehitti ja alkoi valmistaa vastavirtaperiaateella toimivia levylämmönvaihtimia. Ensimmäinen koko tuli markkinoille 2000-luvun alussa.

 

Koko vuosikymmenen jatkunut tuotekehitystyö jatkuu edelleen. Testaamme laboratoriossamme vaihtimen eri muotojen, levyjen korrukoinnin ja eri rakovälien vaikutusta painehäviöön, hyötysuhteeseen ja jäätymisominaisuuksiin.

 

Tämän kehitystyön tuloksena syntyi LEVdry vaihdinmallisto, joka soveltuu  erityisen hyvin Pohjolan sääoloihin. Vaihtimen ainutlaatuisen rakenteen ansiosta sen sisään jää merkittävästi vähemmän vettä. Tämän ansiosta LEVdrymahdollistaa pidemmät käyntijaksot, parantaa sisäilman laatua

ja tarjoaa merkittävästi suuremman  vuosihyötysuhteen. Lisäksi LEVdryssa levyjen väli on portaattomasti valittavissa 2-4mm väliltä. Tämä mahdollistaa optimoinnin hyötysuhteen ja painehäviön välillä.

 

Vaihtimella päästään ilman poistopuolen kosteuden tiivistymistä yli 80 % lämpötilahyötysuhteeseen.

 

Olemme kehittäneet vastavirtavaihtimien valmistusmenetelmät niin joustaviksi, että pystymme lyhyessä ajassa valmistamaan uusia vaihdinkokoja asiakkaan toivomien mittojen mukaan. Tuotantomme käyttää viimeisintä tekniikkaa ja olemme teknologiajohtaja vastavirtavaihtimien valmistuksessa.

 

Kaksinkertaisen saumauksen ansiosta Ekocoilin levylämmönvaihtimet ovat erittäin tiiviitä.

RISTIVIRTAVAIHTIMET

Oy Ekocoilin tytäryhtiö Ekopatter Oy toi markkinoille ns.ristivirtaperiaatteella toimivan lilma/ilma levylämmönvaihtimen vuonna 1982.

 

Ristivirtavaihtimella saadaan yhtä suurilla poisto- ja tuloilmavirroilla siirrettyä 55-65 % poistoilman energiasta sisään puhallettavaan  ilmaan. Jos poistoilmasta tiivistyy kosteutta vaihtimen pinnalle, hyötysuhde voi olla vielä jopa 10 prosenttiyksikköä parempi.

 

Kaksinkertaisen saumauksen ansiosta Ekocoilin levylämmönvaihtimet ovat erittäin tiiviitä.

KÄYTTÖKOHTEET

DOKUMENTIT

Poistoilmassa olevan lämmön talteenotto esim. asuinhuoneissa, toimistoissa, hotelleissa, kouluissa sekä teollisuushalleissa.

 

Valmistamme asiakkaan toiveen mukaisesti täysin räätälöityjä levylämmönvaihtimia myös erikoisempiin ja vaativiin kohteisiin. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi elektroniset näyttötaulut ja toimitukset erikoismateriaaleista (esim. epoksipinnoitettu alumiini).

 

 

Oy Ekocoil

Myynti: +358 3 644 000

Osoite: Leppäkuja 3, 14200 Turenki, Finland

Eino Talsi Oy

Myynti:  +358 40 7770306

Osoite: Askonkatu 13 15100 Lahti Finland